HMRC (Her Majesty's Revenue and Customs myönsi skottiviskien "Blender" ja "Bottler&Labeller" statukset 23.9.2019 

23.09.2019

Update 23.9.2019 Skottiviskien blender, bottler&labeller- status virallistettu.

Lupa edellytti etikettien toimittamista etukäteen, joten jouduimme pikapikaa kyhäämään mallietiketit HMRC:lle. Lisäksi lupa edellytti arvioita pakkausmääristä per vuosi. Etiketit kuten arvioidun tuotantomäärät skottiviskiä/vuosi ovat nyt toimitettu. 

Iso-Britannian vero- ja tulliviranomainen (HMRC) myönsi 9.9.2019 BlueWhiteSpirit Oy:lle tuonti- ja käsittelyluvan skotlantilaista alkuperää oleville viskeille.


Skotlantilainen viski sanan varsinaisessa merkityksessä on peräisin vain ja ainostaan Skotlannista. Kuten konjakki on Cocnagin maakunnasta tai samppanja Champagen maakunnasta, nämä kaikki ovat peräisin tietyltä maantieteelliseltä alueelta ja siten saavat suojan mm. tuoteväärennöksiä vastaan ja oikeudetonta mainontaa tai tuotenimen käyttöä vastaan. Tuotteiden käyttöä ja valmistusta valvotaan tarkasti niin valmistusmaassa kuin lisenssinhaltijoiden keskuudessa  . 

"Spirit drinks with a protected Geographical Indication"

HMRC:n lupa mahdollistaa meille skottiviskin maahantuonnin, sekoituksen, pullotuksen ja etiketöinnin. Voimme tällöin käyttää tuotteissamme merkintää "Scotch Whisky", edellyttäen, että muut ehdot viskin suhteen toteutuvat. Tuleva Brexit (31.10.2019) saattaa sekoittaa näitäkin kuvioita, mutta miten? Lainatakseni porilaista taparikollista "Sen kun tietäisi, niin viisas mies olisi".