ALKOHOLITUOTELUETTELO

Päivitetty 15.5.2023

BlueWhite Spirit of Vampire  on uusi tuote BlueWhite- sarjaan. Tämä tuote on tehty yhteistyössä legendaaristen Helsinkivampyyrien eli The 69 Eyesin kanssa. , 46,9 til-%, Alkon tuotenumero 942418, Alkon myymälöiden tilattavissa 16.5.2024 alkaen. Lasipullo luonnonkorkilla, suodattamaton ja ilman lisättyä väriainetta, 500 ml, 58,90 €. Raaka-aine tulee Skotlannista, sekoitus ja tynnyriviimeistelty tehty BlueWhiten tehtaalla, savumallasta ja jyväviskiä, savumallas tulee Bennevikseltä. Parasta ennen kuin loppuu. Ensimmäinen erä 300 pulloa.  

BlueWhite Mil Fhluraichean  Malt Whisky, 500 ml, 58,4 til-%, Alkon tuotenumero 923566 , Alkon myymälöiden tilattavissa 24.11.2022 alkaen. Lasipullo luonnonkorkilla, suodattamaton ja ilman lisättyä väriainetta, 500 ml, 67,34 €. Tuotelinkki alko.fi- sivuille (aukeaa uuteen ikkunaan): 

  BlueWhite-Mil-Fhluraichea 

BlueWhite Mil Fhluraichean on kahdessa eri tynnyrissä viimeistelty viski. Ensimmäinen viimeistely on tehty poltetussa (charred level 2) tynnyrissä ja jälkimmäinen kotimaista hunajaa sisältäneessä tynnyrissä. Viimeistelyn tuloksena on saatu pehmeän voimakas, meripihkan värinen savumallasviski. Ensimmäinen tynnyriviimeistely leikkaa voimakkaasti savuisuutta, mutta savuisuus on jälkimaussa.  Vesitilkka tämän viskin ohessa avaa tuoksu- ja makumaailmaa, onhan vahvuus yli 58%, jo senkin takia pieni laimennus paikallaan. 


BlueWhite Pääesiintyjät Blended Scotch Whisky, 500 ml, 43,2 til-%, Alkon tuotenumero 921608, Alkon kuluttajaverkkokaupassa 23.5.2022 alkaen. Lasipullo luonnonkorkilla, suodattamaton ja ilman lisättyä väriainetta, 500 ml, 40,37 €. Tuotelinkki alko.fi- sivuille (aukeaa uuteen ikkunaan): 

 BlueWhite Pääesiintyjät- viski

BlueWhite Pääesiintyjät- viski on spin-off tuote BlueWhite Lightly Peated- viskistä. Tuote on tehty kunnianosoituksena suomalaiselle rillumareibilly- musiikille, musiikille joka yhdistää iskelmää, rockabilly ja r&b- teemoja.

 

BlueWhite All Malt Heavy Peated Scotch Blended Whisky, 500 ml, 40 til-%, Alkon tuotenumero 922196 , Alkon kuluttajaverkkokaupassa 17.5.2021 alkaen. Lasipullo luonnonkorkilla, suodattamaton ja ilman lisättyä väriainetta, 500 ml, 44,90 €. Tuotelinkki alko.fi- sivuille (aukeaa uuteen ikkunaan):

BlueWhite All Malt Heavy Peated 

BlueWhite All Malt Heavy Peated on pelkästään savumallastisleistä sekoitettu blended- tyyppinen skottiviski Highland- alueelta. Voimakkaan savuinen, karamellisen paahteinen makukuvaus. Pieni tilkka vettä viskin joukkoon irrottaa savuisuuden tuoksukomponentteja paremmin esille. Viskin vaalea väri johtuu siitä, että kypsytykseen käytetään first fill bourbon- tynnyreitä, joista ei värin paljoa irtoa, sen sijaan hento vanilja ja toffee aistittavissa.  

 

BlueWhite Lightly Peated Scotch Blended Whisky, 500 ml, 43,2 til-%, Alkon tuotenumero 906815, Alkon kuluttajaverkkokaupassa 25.5.2020 alkaen. Lasipullo luonnonkorkilla, suodattamaton ja ilman lisättyä väriainetta, 500 ml, 34,90 €. Tuotelinkki alko.fi- sivuille (aukeaa uuteen ikkunaan):

 BlueWhite Lightly Peated 

Yrityksen ensimmäinen tuote on "BlueWhite Lightly Peated Scotch Blended Whisky". Viskin raaka-aineet ovat peräisin Skotlannin Highland- alueelta. Sekoitteeseen on käytetty alueen savu- ja jyväviskitislaamojen viskejä. "BlueWhite Lightly Peated Scotch Blended Whisky" on reilusti savuntuoksuinen, mutta kevyt ja helposti nautittava viski. Suuri mallasviskipitoisuus (35%) tekee viskistä täyteläisen ja aromikkaan. Sekoite suunniteltiin istumaan skandinaaviseen makuun; reilusti lämpimän savuinen, mutta helposti lähestyttävä. Nuoresta viskistä (tislattu 2012-2013) puuttuu jyrkkä tanniininen jälkimaku. Pullokoko 500 ml, 43,2 til-%.

Jyväviskiraaka-aine BlueWhite Lightly Peated viskiin tulee Campbell&Mayeriltä, läheltä Glasgowia. Päätoimialanaan heillä on viskien kypsytys, sekoitus ja pullotus. Heidän omia tuotemerkkejä ovat mm. Barclays ja Highland Chief. Omat raaka-aineensa he saavat monesta eri skottitislaamosta ja tietääksemme heillä on myös omaa tuotantoa Burnbraen tislaamossa. 

 Yrityksellämme on Englannin vero- ja tulliviranomaisen (HM Revenue&Customs) lupa käyttää tuotteissamme termiä "Scotch Whisky" ja nämä tuotteet ovat merkitty HMRC:n ylläpitämään maantieteellisellä merkinnällä olevien tuotteiden rekisteriin. BlueWhite Lightly Peated mallasviskikomponentin (pitoisuus valmiissa tuotteessa 35%) analyysi: 


BlueWhite Lightly Peated jyväviskikomponentin (määrä valmiissa tuotteessa 65%) analyysi