ALKOHOLITUOTTEET

Päivitetty 16.5.2021

BlueWhite All Malt Heavy Peated Scotch Blended Whisky, 500 ml, 40 til-%, Alkon tuotenumero 922196 , Alkon kuluttajaverkkokaupassa 17.5.2021 alkaen. Lasipullo luonnonkorkilla, suodattamaton ja ilman lisättyä väriainetta, 500 ml, 44,90 €. Tuotelinkki alko.fi- sivuille (aukeaa uuteen ikkunaan): BlueWhite All Malt Heavy Peated 

BlueWhite All Malt Heavy Peated on pelkästään savumallastisleistä sekoitettu blended- tyyppinen skottiviski Highland- alueelta. Voimakkaan savuinen, karamellisen paahteinen makukuvaus. Pieni tilkka vettä viskin joukkoon irrottaa savuisuuden tuoksukomponentteja paremmin esille. Viskin vaalea väri johtuu siitä, että kypsytykseen käytetään first fill bourbon- tynnyreitä, joista ei värin paljoa irtoa, sen sijaan hento vanilja ja toffee aistittavissa.  Enjoy!

 

BlueWhite Lightly Peated Scotch Blended Whisky, 500 ml, 43,2 til-%, Alkon tuotenumero 906815, Alkon kuluttajaverkkokaupassa 25.5.2020 alkaen. Lasipullo luonnonkorkilla, suodattamaton ja ilman lisättyä väriainetta, 500 ml, 34,90 €. Tuotelinkki alko.fi- sivuille (aukeaa uuteen ikkunaan): BlueWhite Lightly Peated 

Yrityksen ensimmäinen tuote on viski, "BlueWhite Lightly Peated Scotch Blended Whisky". Viskin raaka-aineet ovat peräisin Skotlannin Highland- alueelta. Sekoitteeseen on käytetty alueen savu- ja jyväviskitislaamojen viskejä. "BlueWhite Lightly Peated Scotch Blended Whisky" on reilusti savuntuoksuinen, mutta kevyt ja helposti nautittava viski. Suuri mallasviskipitoisuus (35%) tekee viskistä täyteläisen ja aromikkaan. Sekoite suunniteltiin istumaan skandi-naaviseen makuun; reilusti lämpimän savuinen, mutta helposti lähestyttävä. Nuoresta viskistä (tislattu 2012-2013) puuttuu jyrkkä tanniininen jälkimaku. Pullokoko 500 ml, 43,2 til-%.

Jyväviskiraaka-aine BlueWhite Lightly Peated viskiin tulee Campbell&Mayeriltä, läheltä Glasgowia. Päätoimialanaan heillä on viskien kypsytys, sekoitus ja pullotus. Heidän omia tuotemerkkejä ovat mm. Barclays ja Highland Chief. Omat raaka-aineensa he saavat monesta eri skottitislaamosta ja tietääksemme heillä on myös omaa tuotantoa Burnbraen tislaamossa. Savumallasviskikomponentin tislaamo on myös tiedossamme ja eiköhän sekin julkaista aikanaan, kun saamme siihen luvan. Se voidaan sanoa, että mainekkaasta viskitislaamosta on kyse ja jonkinlainen vinkki löytyykin näitä sivuilta, tarkemmin kuvagalleriasta.

Ohessa linkki Campbell&Mayerin esittelyvideoon: https://youtu.be/UHF5Qd4j0ms

 Yrityksellämme on Englannin vero- ja tulliviranomaisen (HM Revenue&Customs) lupa käyttää tuotteissamme termiä "Scotch Whisky" ja nämä tuotteet ovat merkitty HMRC:n ylläpitämään maantieteellisellä merkinnällä olevien tuotteiden rekisteriin. BlueWhite Heavy Peated mallasviskikomponentin (määrä valmiissa tuotteessa 35%) analyysi: 


BlueWhite Grain jyväviskikomponentin (määrä valmiissa tuotteessa 65%) analyysi